Baletska škola princeza Ksenija - centar lijepih umjetnosti

Centar lijepih umjetnosti

Prvi pa marše u studiju Zvončić

Prvi pa marše u studiju Zvončić budućim balerinama pokazala je Sonja Divac. Uz asistenciju Slobodana Nedića Sonja Divac počela je pedagoški rad na izuzetno plodnom tlu bar što se baletskih talenata tiče. Sledece godine pedagoškoj baletskoj priči se pridružuje i Lidija Pavlović, a potom u studiju počinje da radi i Sonja Lapatanov koja je bila i prvi koreograf. Tokom 2002/2003. godine svoja znanja barskim balerinama prenosi i proslavljena Lidija Pilipenko. Sve vrijeme u Zvončiću se neumorno radi, pored časova, pripremaju se hepeninzi i predstave.

“Sunčane nedjelje” kao koreograf priprema Lidija Pavlović 2001. i 2002., a predstavu “U potrazi za Ludvigom” Sonja Lapatanov 2002. Sledeću godinu obilježava “Skaska” koju potpisuje Lidija Pilipenko. Ti, prvi izlasci na baletsku scenu, samo su najavili početak jedne bajkovite priče – da će se princeza zaista probuditi.

Osnivač Nastavni kadar Imena Prijatelji

avatar

Vanja Pantović, osnivač i direktor škole. Rođena u Bijelom Polju. Živi i radi u Baru i Podgorici.
Završila srednju muzičku Školu “Mokranjac” u Beogradu, a Muzičku akademiju na Cetinju.
Rečenica koja je obilježila njenih deset stvaralačkih godina je: “Kada balerina izađe na scenu ona na najbolji način pokazuje kako život treba rukama zagrliti i kako nogom pokoriti.”

KATJA PETROVSKA, predmet klasičan balet, repertoar
KONSTANTIN KOSTJUKOV, gost profesor, predmet klasican balet
DUSKA DRAGICEVIC , gost profesor, predmet repertoar
EMA VELJIC, pripremni razredi
SVETLANA ARKADIJEVNA TSIDILINA, gost profesor, predmet karakterne igre

Imena

Spisak imena koji su ugradili sebe u nastajanje i rad škole je i za mnogo veće sredine impresivan. Sa nama su i danas:
Ašhen Ataljac, Katja Petrovska i Antoaneta Aleksijeva sa asistentima. Prvi pedagozi Sonja Divac i Slobodan Nedić, samo su bili najava za mnoge druge: Lidija Pavlović, Sonja Lapatanov, Lidija Pilipenko, Ivanka Lukateli, Yoram Karmi, Galina Jevgenijevna Čajkovska, Dijana Kozarski, Bosiljka Mićunović, Bruno Verzino, Irina Ivanova,...

Prijatelji

logo-clean

Ambasadori - Delegacija EU

Copyright © 2005 - 2011 Baletska škola princeza Ksenija - Podgorica. dizajn Leksikon d.o.o. - Podgorica, Crna Gora, webmaster Dexi